Prostor se nalazi na gradskom trgu u Svilajncu. S obzirom na lokaciju, jedan od primarnih ciljeva je bio
otvoriti pogled ka centralnom istorijskom spomeniku i vizuelno izbrisati granicu između otvorenog i
zatvorenog prostora, što je postignuto primenom velikih staklenih površina na fasadi.
Budući da je ukupna površina prostora oko sto metara kvadratnih, dodatni benefit primene staklenih
površina je što unutrašnji prostor vizuelno deluje veće, a tom utisku doprinose i zidna ogledala
postavljena simetrično, u uglovima prostora.
S obzirom da je tema projekta ugostiteljski objekat koji ima dugu tradiciju, polazna tačka pri definisanju
koncepta bila je kako očuvati duh mesta, a stvoriti potpun doživljaj za goste kojima je pored dobrog
ukusa, važan i izgled hrane koju konzumiraju. Prateći tu misao došli smo do dve zone korišćenja
prostora.
Zona izložbe zauzima centralno mesto u prostoru i definisana je kao tamno plavi kubus. U sklopu njega
se nalaze rashladne vitrine sa najlepšim kolačima, a unutar njega su smeštene sve tehničke prostorije.
Plavi kubus je kičma prostora oko koga se gosti kreću, biraju kolače i mesto degustacije. Osim bojom,
ovaj element je naglašen sa dva vertikalna panela, čija je uloga isticanje sezonske ponude. Menjanjem
grafičke prezentacije na panelima, u zavisnosti od doba godine, u prostoru se menja atmosfera i iznova
stvara utisak o prostoru.
Zona degustacije se simetrično širi oko plavog kubusa. Svetlim tonovima i neutralnim koloritom
predstavlja kontrast u odnosu na zonu izložbe, čime su obe zone korišćenja dodatno naglašene.